Type Here to Get Search Results !

Bavorsko - 3.den Mnichov

1.5.2017 - Mnichov, Německo

Poslední den v Mnichově budeme trávit krátkou prohlídkou centra města a v odpoledních hodinách se budeme vracet zpět do ČR.

Ondra cestuje - Bavorsko, Mnichov
Mnichov - Maximilianeum, Bavorský zemský sněm (foto Žanet/Darkmoond)


Dnes si můžeme přispat. Na žádný vlak nespěcháme a dle našeho názoru centrum toho zase tak moc zajímavého nenabízí. Vstaneme, sbalíme se a opouštíme náš hotel po desáté hodině. Protože se nám nechce utrácet za jízdenky a protože dle mapy hlavní nádraží vypadá blízko, rozhodneme se jít pěšky. Člověk tak navíc pozná místa, kde běžný turista jen tak nezavítá.


Mnichov - cestou na hlavní nádraží(foto Žanet/Darkmoond)


To nádraží co vypadalo blízko opravdu poměrně blízko bylo. Jen to nebylo hlavní ale jižní. Tímto se nám procházka s batohy protáhla o asi 2 km. Když dorazíme na nádraží batohy uložíme za 4 Eura do úschovny a vydáváme se do centra.












Mnichov - centrum města(foto Žanet/Darkmoond)


To si pomalu procházíme až dojdeme k místu, kde se nachází radnice a kde se zrovna koná demonstrace/setkání německé komunistické strany, jelikož je první máj a svátek práce. Z toho důvodu si radnici prohlédneme jen s odstupem.


Mnichov - Prvomájové oslavy před radnicí



Mnichov - radnice


Od radnice pokračujeme směrem k řece Isar, kde se projdeme parkem a náhodou narazíme na Maximilianeum neboli Bavorský zemský sněm.


Mnichov - Kostelsv. Lukáše





Mnichov - řeka Isar



Mnichov - promenáda přes Malý Isar



Mnichov - Maximilianeum, Bavorský zemský sněm




Od něj se vracíme zpět na nádraží, kde se chci po cestě zastavit na místní klobásu s preclíkem. Když mi oznámí, že nemají, tak pokračujeme na nádraží a oběd si necháme zabalit na cestu od Vietnamců.



Vyzvedneme batohy. Já ještě běžím do Edeky vrátit petky. Kvůli velikým frontám u automatu a pokladen se zdržím více než mám v plánu, a proto na autobusové nádraží musíme jít v trochu rychlejším tempu, protože do odjezdu už nezbývá ani půlhodina.


Mnichov hlavní nádraží - Vysokorychlostní souprava ICE 4


Vše nakonec s rezervou stíháme. Opět využíváme autobusových služeb LEO Expressu, který nás na čas doveze do Prahy. Zde se potom rozloučíme, protože Žanet pokračuje navazujícím LEO expresem do Ostravy a já jedu vlakem ČD do Mladé Boleslavi.

Náklady:

Zpáteční jízdenka LEO Epress Praha - Mnichov (1 os.) 506 Kč
Hotel CREO Munich City pro 2 osoby a 2 noci 107 Euro
Skupinová celodenní jízdenka Mnichov Innenraum 12,6 Euro
Jízdenka Bayern ticket pro 2 osoby 31 Euro

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad



Add sense